1. Νέα
  2. »
  3. Βράβευση Μαθητών από την Αναγνωστική Εταιρία

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αναγνωστική Εταιρία η απονομή των βραβείων του ΣΤ΄ ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Εταιρίας Αλίκης Παδοβά.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Εταιρίας κ. Θανάσης Μακρής, αφού ευχαρίστησε τους προϊσταμένους της Β/βάθμιας εκπαίδευσης, την επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού, τους καθηγητές και όσους έλαβαν μέρος, κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του τόπου μας να γνωρίσουν καλύτερα την Αναγνωστική, συμμετέχοντας στις δραστηριότητές της.
Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό ανέπτυξε η πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής φιλολόγων κυρία Μαρία Μιζότερα, ενώ για την αείμνηστη Αλίκη Παδοβά μίλησε ο φιλόλογος κ. Νίκος Κοσκινάς.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερικός Διευθυντής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος και ο Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαρίλαος Αλαμάνος. Και οι δυο τους μίλησαν εγκάρδια για το έργο της Εταιρίας και τη διάθεση εξωστρέφειας που επιδεικνύει συστηματικά η Αναγνωστική.
Στον διαγωνισμό, που είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 (αλλά η απονομή των βραβείων καθυστέρησε λόγω της πανδημίας) συμμετείχαν συνολικά πενήντα δύο (52) μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των Λυκείων της Κέρκυρας και βραβεύτηκαν οι εξής:
Ζωή Μπογιατζή του Παναγιώτη, 3ο Λύκειο Κέρκυρας
Αλέξανδρος Λευθεριώτης του Αλεξάνδρου, 4ο Λύκειο Κέρκυρας
Αρσένιος Μιχαλόπουλος του Σπυρίδωνος, 3ο Λύκειο Κέρκυρας.
Όλοι οι άλλοι μαθητές έλαβαν επαίνους συμμετοχής και εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ Λυκείου του Νομού Κέρκυρας και διεξάγεται από το 2014 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Τα θέματα, σχετικά με την κερκυραϊκή/επτανησιακή πολιτισμική κληρονομιά, επιλέγει τριμελής επιτροπή φιλολόγων, αποτελούμενη από την κ. Μαρία Μιζότερα, και τους κ.κ. Κώστα Λιντοβόη και Νίκο Κοσκινά.
Το θέμα του 2020 ήταν: «Η πόλη της Κέρκυρας διαθέτει κτήρια ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας. Αν θα δημιουργούσατε μια ιστοσελίδα για την προβολή τους με ποια από αυτά και από ποια σημεία της πόλης θα αντλούσατε το οπτικό σας υλικό και με ποιες ιστορικές και γενικά σχετικές με το θέμα πληροφορίες θα το πλαισιώνατε;»
Ήδη έχει οριστεί το θέμα για τον επόμενο διαγωνισμό που θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις γιορτές.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.
Click to listen highlighted text!