1. Αρχική
  2. »
  3. Δραστηριότητες
  4. »
  5. Εκπαίδευση
  6. »
  7. Μαθητικοί Διαγωνισμοί Παδοβά

Μαθητικοί Διαγωνισμοί Παδοβά

Περισσότερες πληροφορίες για τους ετήσιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Παδοβά:

 

Στις 21 Φεβρουαρίου 2020 -πάντοτε με την πολύτιμη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων- οργανώθηκε ο ΣΤ΄ ετήσιος μαθητικός διαγωνισμός συγγραφής δοκιμίου, αφιερωμένος στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Εταιρίας Αλίκης Παδοβά. Το θέμα που, όπως κάθε χρόνο, επελέγη από την τριμελή επιτροπή φιλολόγων, κυρία Μαρία Μιζότερα, κ. Κώστα Λιντοβόη και τον κ. Νίκο Κοσκινά, είχε ως εξής:
«Η πόλη της Κέρκυρας διαθέτει κτήρια ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας. Αν θα δημιουργούσατε μια ιστοσελίδα για την προβολή τους με ποια από αυτά και από ποια σημεία της πόλης θα αντλούσατε το οπτικό σας υλικό και με ποιες ιστορικές και γενικά σχετικές με το θέμα πληροφορίες θα το πλαισιώνατε;»
Συμμετείχαν πενήντα (50) μαθητές και μαθήτριες Α΄ τάξης των Λυκείων της Κέρκυρας και βραβεύτηκαν οι εξής:
Ζωή Μπογιατζή του Παναγιώτη, 3ο Λύκειο Κέρκυρας
Αλέξανδρος Λευθεριώτης του Αλεξάνδρου, 4ο Λύκειο Κέρκυρας
Αρσένιος Μιχαλόπουλος του Σπυρίδωνος, 3ο Λύκειο Κέρκυρας
Δυστυχώς, λόγω των έκτακτων συνθηκών, έως τώρα δεν κατέστη δυνατόν να οργανώσει η Εταιρία την καθιερωμένη ανοιχτή εκδήλωση βράβευσης.

Στις 19 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους συμμετέχοντες στον E΄ μαθητικό διαγωνισμό της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας αφιερωμένο στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Εταιρίας Αλίκης Παδοβά.
Το θέμα, που επελέγη από την τριμελή επιτροπή των φιλολόγων, κα Μαρία Μιζότερα, κ. Νίκο Κοσκινά και κ. Κώστα Λιντοβόη, ήταν:
«Πρόσφατα η Κέρκυρα προκρίθηκε ως ξεχωριστός τόπος για γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Εσείς, ζώντας στον τόπο αυτόν, ποια σημεία της πόλης και του νησιού γενικότερα θα προτείνατε σ’ ένα σκηνοθέτη για γύρισμα σκηνών και με ποιαν αιτιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη σας την Ιστορία, το φυσικό κάλλος και την καταλληλότητα του χώρου».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σαράντα έξι (46) μαθητές από την Α΄ τάξη τεσσάρων Λυκείων της Κέρκυρας (2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, και το Λύκειο Καστελλάνων Μέσης). Οι τρεις πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν είναι οι:
Χριστίνα Κυπριώτη του Κων/νου από το 2ο Λύκειο,
Γιώργος Οικονομίδης του Αγγέλου από το 3ο Λύκειο,
Ευθυμία Παπακώστα του Θεοδώρου από το 3ο Λύκειο.
Σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δόθηκε έπαινος, καθώς και αντίτυπα από εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ένα κουιντέτο εγχόρδων νέων μουσικών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας – Παλαιάς.

Στις 25 Μαΐου 2018 έλαβε χώρα επίσημη εκδήλωση απονομής βραβείων στους μαθητές που έλαβαν μέρος στον Δ΄ μαθητικό διαγωνισμό της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, αφιερωμένο στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Εταιρίας Αλίκης Παδοβά.
Το θέμα, που επελέγη από την τριμελή επιτροπή των φιλολόγων κ. Μαρίας Μιζότερα, κ. Νικολάου Κοσκινά και κ. Κώστα Λιντοβόη, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στα ζητήματα πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης και να γνωρίσουν καλύτερα τα μνημεία του Τόπου μας, ήταν:
«Το νησί της Κέρκυρας, εκτός των άλλων, χαρακτηρίζεται από πλούσια μουσική παράδοση. Αφού αναφερθείτε εν συντομία στην ιστορία δύο Φιλαρμονικών, εντός ή εκτός πόλεως, να καταδείξετε την συμβολή τους στον πολιτισμό και την προβολή της Κέρκυρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από την Α΄ τάξη επτά Λυκείων της Κέρκυρας ( 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Αργυράδων). Οι τρεις πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν ήταν οι:
Ραφαέλα Μπαλάσκα από το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας (1ο Βραβείο),
Γιώργος Χανδρινός του Δημητρίου, από το 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας (2ο Βραβείο),
Σπυρίδων-Φώτης Μπουχάγιαρ του Αλέξανδρου-Φιλίππου από το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας (3ο Βραβείο).
Επίσης, σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δόθηκε έπαινος καθώς και αντίτυπα από εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το σύνολο Φλάουτων της Φιλαρμονικής Εταιρείας ΚερκύραςΠαλαιάς.

Στις 07 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση απονομής των βραβείων στους συμμετέχοντες στον Γ΄ ετήσιο μαθητικό διαγωνισμό της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, αφιερωμένο στην μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Εταιρίας, Αλίκης Παδοβά.
Το θέμα, που επελέγη από τριμελή επιτροπή των φιλολόγων κ. Μαρίας Μιζότερα, κ. Νικολαΐδος Δούντση και κ. Κώστα Λιντοβόη, μελών της Αναγνωστικής Εταιρίας, ήταν:
«Μαθητές ενός σχολείου από μιαν άλλη ευρωπαϊκή χώρα σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη μας. Σε μια ηλεκτρονική επιστολή σας να τους προτείνετε αφενός μέρη που πρέπει να επισκεφθούν (κατατοπίζοντάς τους σχετικά) και αφετέρου διάφορες δραστηριότητες για τις οποίες προσφέρεται η πόλη και το νησί μας, έτσι ώστε να καταστεί η επίσκεψή τους όσο γίνεται πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική και ευχάριστη».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από την Α΄ τάξη επτά Λυκείων της Κέρκυρας (Μουσικό Σχολείο, 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Καστελάνων, ΓΕΛ Αργυράδων). Ο διαγωνισμός διεξήχθη εντός των σχολικών μονάδων και έλαβαν μέρος όσοι μαθητές επιθυμούσαν. Οι τρεις πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι:
Ελβίνα Άνθη, από το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας,
Αντωνία Αμοιρίδου, από το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας,
Σταματίνα Γκουτζούπα, από το 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας.
Επίσης,  σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν,  δόθηκε έπαινος,  καθώς και αντίτυπα από εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από συναυλία σπουδαστών του Ωδείου Κερκύρας.

Στις 26 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους συμμετέχοντες στον Β΄ ετήσιο μαθητικό διαγωνισμό της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, αφιερωμένο στην μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Εταιρίας Αλίκης Παδοβά.
Το θέμα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι μαθητές ήταν:
«Περιδιαβαίνοντας την πόλη μας, εντοπίστε δύο σημεία που να δικαιολογούν την ένταξή της στην Unesco. Αφού αναφερθείτε στην ιστορικότητά τους, να κάνετε τις δικές σας προτάσεις προς την πολιτεία και τους πολίτες για την επάξια παραμονή μας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco».
Επελέγη από την τριμελή επιτροπή φιλολόγων κ. Μαρίας Μιζότερα, κ. Νικολαΐδος Δούντση και κ. Κώστα Λιντοβόη, μελών της Αναγνωστικής Εταιρίας, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στα θέματα πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης και να γνωρίσουν καλύτερα τα μνημεία του Τόπου μας.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από την Α΄ τάξη επτά Λυκείων της Κέρκυρας (Μουσικό Σχολείο, 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Καστελάνων, ΓΕΛ Αργυράδων). Ο διαγωνισμός διεξήχθη εντός των σχολικών μονάδων και έλαβαν μέρος όσοι μαθητές επιθυμούσαν. Οι τρεις πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι:
Αγγελική Κορωνάκη του Αριστοβούλου, από το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας,
Ευστάθιος Πίτσας του Ευαγγέλου, από το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας,
Αλεσσάντρα Δουβή του Πιερλουίτζι, από το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας.
Επίσης, σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δόθηκε έπαινος, καθώς και αντίτυπα από εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε το σύνολο Φλάουτων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας – Παλαιάς.

Στις 16 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τιμητική εκδήλωση και απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων του νησιού της Κέρκυρας που συμμετείχαν στον Α΄ ετήσιο μαθητικό διαγωνισμό της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, αφιερωμένο στην μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Εταιρίας Αλίκης Παδοβά.
Το θέμα, το οποίο επιλέχθηκε λόγω της πανηγυρικής επετείου των εκατόν πενήντα χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα (1864-2014), ήταν:
«Ο αγώνας των Επτανησίων για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα και η γενικότερη προσφορά τους στην πορεία του Ελληνισμού».
Οι τρεις πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι:
Πολυξένη Μαμούρη του Δημητρίου, 3ο Γενικό Λύκειο Κερκύρας,
Χρυσάνθη Χρήστου του Αθανασίου, το 3ο Γενικό Λύκειο Κερκύρας,
Αλεξάνδρα Λαβράνου-Μωραΐτου του Αλεξάνδρου, 2ο Γενικό Λύκειο Κερκύρας.
Επίσης, σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δόθηκε έπαινος, καθώς και αντίτυπα από εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας.
Για τη ζωή και την προσφορά της αείμνηστης Αλίκης Παδοβά, μίλησε ο φιλόλογος κ. Κωνσταντίνος Λιντοβόης. Ακολούθησε ρεσιτάλ πιάνου από την καθηγήτρια κυρία Μαρία Καλουτσάκη.

Click to listen highlighted text!