1. Νέα
  2. »
  3. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη και τους φίλους της ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά έλαβε χρηματοδότηση ερευνητικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, η Αναγνωστική Εταιρία επιθυμώντας να συμβάλει στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σχεδίασε και θα υλοποιήσει ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το μουσικό βίωμα του Πάσχα μέσα από τις μπάντες της Κέρκυρας».

Σκοπός του προγράμματος, σε πρώτη φάση, είναι, σε συνεργασία με όλα τα εν ενεργεία κερκυραϊκά φιλαρμονικά σωματεία, η συλλογή προφορικών μαρτυριών των μεγαλύτερων ηλικιακά μουσικών τους. των εν ενεργεία κερκυραϊκών φιλαρμονικών σωματείων.

Οι μαρτυρίες σκοπεύουν να διασώσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη μπαντιστική παράδοση του νησιού, αλλά και τη μουσική επιτέλεση κατά τον μοναδικό εορτασμό του Πάσχα της Κέρκυρας.

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Κωνσταντίνος Καρδάμης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμ. Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από τους Ευστάθιο Πουλιάση, ιστορικό, μεταδιδακτορικό ερευνητή Ιονίου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνο Σουέρεφ μουσικολόγο, υπ. Διδάκτορα Ιονίου Πανεπιστημίου, Γεωργία Λαζαρίδου ιστορικό, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου και Σοφία Φεγγούλη, Αρχειονόμο-Βιβλιοθηκονόμο.

 

Click to listen highlighted text!